Härligt sega och fräscha i flera dagar, sedan går de superbra att rosta. Variera gärna toppingen efter just din favoritsmak.
De är även laktosfria.
Instruktioner
- Lös upp jästen och fiberhusken i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen 10 minuter i maskin, längre för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix och dela i 12 delar. Forma till bullar. Sätt ett mjölat finger i mitten av varje bulle, tryck till botten och cirkulera ungefär som du rockar med en rockring. Låt jäsa 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp ordentligt med vatten i en traktörpanna. Låt dina bagels, ett par åt gången, sjuda ca 2 minuter på vardera sida. Lyft upp och låt torka på en handduk.
- Vispa upp äggvitan lätt, pensla dina bagels och garnera med valfri topping. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
Publicerat den
4 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar