Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria bullar med vaniljgömma

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nybakta med ett glas kall mjölk och du är i himmelriket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Stjälp upp degen i en stor spritspåse och fördela i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Tryck en liten grop med tummen i varje bulle. Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje grop. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna något.
  4. Smält smöret. Doppa eller pensla bullarna med smöret och doppa dem sedan i sockret. Ät nybakta med ett glas kall mjölk. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.