- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Små nyttiga minichokladmuffins med krämig raw chokladfrosting.
Instruktioner
- Muffins
- Mixa dadlarna ihop med äggen. Jag använde stavmixer.
Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät, fluffig smet.
Häll smeten i muffinsformar. Jag använde små formar som rymmer 0,5 dl/st och fyllde ca. 2/3 av formen. Smeten räckte till 12 muffinsar.
Baka på 175 grader i ugnen i ca 10 minuter. Beroende på ugn och muffinsstorlek kan tiden i ugnen variera. Jag gjorde muffins i två omgångar. Den första omgången på 11 minuter blev lite torra. Den andra omgången var inne 10 minuter och de blev bra, men jag tror att 9 minuter skulle vara perfekt. Testa med en sticka och ta ut muffinsarna medan stickan fortfarande är lite kletig. Då blir det perfekta muffins som är saftiga i mitten.
Frosting
- Mixa alla ingredienser till en slät frosting.
Lägg chokladfrostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Lägg ev. frostingen i kylen en timme innan du spritsar för att få en hårdare och mer lättarbetad chokladfrosting. Förvara muffinsarna i kylen.
Publicerat den
6 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar