Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria dadlar och bananmuffins

 
Skriv ut

Använd färska, mjuka dadlar om du kan. De ger den bästa smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mjöl och socker i en skål och rör ned dadlarna och bakpulvret. Vispa samman ägg och olja i en annan skål och rör ned den mosade bananen. Rör ned smeten i mjöl- och dadelblandningen.
  2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem och lägg dem på ett galler för att svalna.
  3. Toppingen: Rör osten mjuk, rör sedan ned citronskal och saft. Blanda ned florsocker efter smak.
  4. Bred glasyren över muffinsarna och mönstra ytan med en gaffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.