Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria godismuffins

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa godismuffins är populär av alla, går fort att göra och är kanon goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Muffins: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker i en bunke och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner det glutenfria mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten till hälften i bullformarna på en plåt. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. Låt svalna och gör fyllningen.
  2. Fyllningen: Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan glutenfri mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölken och grädden och koka tills smeten tjocknar på svag värme, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten på muffisarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 min före servering.
  3. Vill du piffa till dom har du på strössel, silverkulor, blommor osv.
  4. Servera som de är eller tillsammans med färska bär och vispad grädde!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.