- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Dessa godismuffins är populär av alla, går fort att göra och är kanon goda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Muffins:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker i en bunke och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner det glutenfria mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten till hälften i bullformarna på en plåt. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. Låt svalna och gör fyllningen.
- Fyllningen:
Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan glutenfri mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölken och grädden och koka tills smeten tjocknar på svag värme, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten på muffisarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 min före servering.
- Vill du piffa till dom har du på strössel, silverkulor, blommor osv.
- Servera som de är eller tillsammans med färska bär och vispad grädde!
Publicerat den
5 juni 2012
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Skriv kommentar