Alltid gott med skorpor som mellanmål till kaffet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i degbunken.
Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt fiberhusk och fibrex och rör blandningen, låt svälla 10 minuter.
- Tillsätt, ägg, socker, anis, hjorthornsalt, salt och det mesta av mjölblandningen, spara lite till utbaket.
- Arbeta degen kraftig i maskin, den ska kännas ganska lös, men inte kladdig, låt degen jäsa ca 30 minuter.
- Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda ordentligt.
- Dela degen i 20 lika stora bitar, forma dem till avlånga bullar och lägg dem på bakpapperklädd plåt.
- Låt jäsa 30-40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 minuter.
- Dela bullarna med en gaffel, lägg bröden med snittytan upp på en plåt.
- Torka mitt i ugnen i 100 grader ca 2 timmar.
Låt ugnsluckan vara lite på glänt.
Skorporna ska torkas tills de känns spröda och lätta.
Publicerat den
19 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar