Hallon- och vaniljsmakande söta småkakor. Ljuvliga till både te, saft och kaffe. Hallongrottorna går bra att frysa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela smöret i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.
- Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje bit till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och placera dem i pappersformar.
- Tryck med fingret en fördjupning i varje, ganska djup, så att du får ner lite sylt i varje grop. Klicka ner hallonsylten med hjälp av en sked. Placera formarna på en långpanna och grädda strax under mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Pudra gärna över lite florsocker vid servering.
Publicerat den
17 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar