Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria hallongrottor

 
  • Serverar: 24-25 portioner
Skriv ut

Hallon- och vaniljsmakande söta småkakor. Ljuvliga till både te, saft och kaffe. Hallongrottorna går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela smöret i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.
  3. Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje bit till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och placera dem i pappersformar.
  4. Tryck med fingret en fördjupning i varje, ganska djup, så att du får ner lite sylt i varje grop. Klicka ner hallonsylten med hjälp av en sked. Placera formarna på en långpanna och grädda strax under mitten av ugnen ca 15 minuter.
  5. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.