Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria kaffebullar med kardemumma

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Underbart goda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Häll på mjölken och ljumma degspadet ttill 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör till jästen är upplöst. Häll på resten av spadet.
  3. Blanda i salt, socker och nästan allt av mixen och arbeta degen enligt förpackningens anvisningar. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Förbered fyllningen: Riv mandelmasan och blanda den med matfettet och kardemumman till en smidig massa.
  5. Ta upp degen på bakbordet och tillsätt resten av mixen.
  6. Forma jämnstora bullar. Platta ut dem något. Lägg lite av fyllningen på mitten och täck dem genom att vika upp degen runt om.
  7. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakplåtspapper.
  8. Jäs bullarna under bakduk till knappt dubbel storlek. Pensla dem med uppvispat ägg och strö eventuellt på lite pärlsocker.
  9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 7-8 minuter.
  10. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.