Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria kanelbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Det är något helt magiskt med nybakade kanelbullar och ett glas kall mjölk! Dessa godingar har kesella i smeten som gör degen lättarbetad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör, häll i mjölk och låt den bli fingervarm ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmix. Arbeta allt i maskin i ca 10 minuter. Låt därefter degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 50 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  3. Ta upp degen på lättmjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora delar. Om det behövs knåda in lite mer mjölmix, men tänk på att inte ha för mycket mjöl så bullarna blir torra. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca ½ cm tjock.
  4. Bred ut halva mängden fyllning på varje degplatta. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Dela varje rulle i 20 lika stora delar. Forma till dem så att du har runda bullar och placera i formar med snittytan uppåt och lägg dem på plåtar.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker och grädda bullarna i ugnens mitt i ca 10 minuter. Ät och njut, gärna med ett kallt glas mjölk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.