Lättbakade rutor med hallon, kola och smarrig havretopping.
Instruktioner
- Botten:
Rör smöret mjukt och blanda i florsocker och salt. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet. Blanda i det glutenfria mjölet och mandelmjölet. Knåda degen snabbt tills den är smidig. Plasta in degen och lägg den i kylskåp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Kavla ut degen i formen och bred på den karamelliserade mjölken. Mosa hallonen och bred ut ovanpå kolan.
- Smultopping:
Blanda alla ingredienser och fördela över hela kakan. Tryck till den lite lätt med händerna.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna helt i formen så kakan sätter sig innan du skär den i rutor. Servera med en klick grädde.
Publicerat den
21 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar