Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria kola- och hallonrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lättbakade rutor med hallon, kola och smarrig havretopping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Rör smöret mjukt och blanda i florsocker och salt. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet. Blanda i det glutenfria mjölet och mandelmjölet. Knåda degen snabbt tills den är smidig. Plasta in degen och lägg den i kylskåp i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Kavla ut degen i formen och bred på den karamelliserade mjölken. Mosa hallonen och bred ut ovanpå kolan.
  4. Smultopping: Blanda alla ingredienser och fördela över hela kakan. Tryck till den lite lätt med händerna.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna helt i formen så kakan sätter sig innan du skär den i rutor. Servera med en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.