Både spröda och lite sega är de här kakorna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg alla torra ingredienser i en skål. Skär matfettet i bitar och lägg ner det i mjölblandningen, tillsätt sirap.
Arbeta snabbt ihop alltsammans med en kniv eller fingrarna.
- Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en fingertjock längd. Flytta över längderna till plåtar klädda med bakplåtspapper.
Lägg dem inte för tätt eftersom kakorna flyter ut under gräddningen.
Tryck till längderna med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev för tunna, kanske mer av mjölet eller av fiberhusk, vet ej.
Tack för gogott recept. Min man som är min testpanel, tycker om allt i kakväg och har inga allergiproblem. Han blev helt överväldigad av dessa kakor och sa genast att detta är numera min favorit.
Blev perfekta, supergoda!