Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria mandelflarn

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Den som vill kan utesluta chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg matfett, socker, mjöl, sirap och mjölk i en kastrull, låt blandningen få ett hastigt uppkok. Dra kastrullen från värmen, tillsätt mandelspån och apelsinskal.
  3. Klicka ca 1 tsk smet till varje flarn i en plättlägg, bred ut smeten jämnt till varje kaka. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  4. Låt kakorna svalna ett tag innan de lossas ur plättläggen.
  5. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn på full effekt, 1-2 minuter.
  6. Ringla chokladen över de kalla flarnen. Låt kakorna stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.