Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria munkar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Frestande, festliga, friterade små underverk. Livets goda är en munk! Baka dessa lyxigt sockerstinna godbitar och variera med olika glasyrer och fyllningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i degbunken. Häll på den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt svälla 10 minuter. Blanda ner sirap, vaniljsocker, salt, smöret i små klickar, äggulor och hälften av mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölet i småportioner, men spara lite till utbakningen. Fortsätt bearbetningen tills degen är slät, smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i kylen, ca 2 timmar.
  2. Strö lite av mjölmixen på arbetsbänken och slå upp den kalla degen. Knåda den med lätt hand, forma till en längd och dela den i 16 jämnstora bitar. Forma varje bit till en slät bulle. Täck över med plastfolie och låt jäsa 20-30 minuter i rumstemperatur.
  3. Värm olja till 170-180 grader. Lägg ner ca 3 munkar i taget och fritera dem ungefär 4 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg runt om och är genomgräddade. Vänd dem efter halva tiden med hjälp av ett par gafflar. Ta upp och låt munkarna rinna av på ett hushållspapper.
  4. Glasyr: Blanda samman florsocker och vätska. Rör till en jämn och slät smet.
  5. Häll fyllningen i en spritspåse och klipp en liten öppning. Tryck in struten i ena sidan av munken och pressa in en klick fyllning. Rulla i socker, pudra över florsocker eller stryk på glasyr och strö på strössel/hackade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.