Goda och saftiga bullar fyllda med krämig Nutella.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen) och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangulär platta. Rör ihop smör och nutella till fyllningen och bred den över plattan. Vik degen dubbel. Skär rektangeln i ca 1½ cm breda remsor. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa, så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp.
- Tvinna "byxbenen" runt varandra tills snurrade längder. Snurra ihop de tvinnade längderna till bullar. Fäst ändarna under bullarna. Lägg bullarna i bullformar på plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med ½ uppvispat ägg, 1 tsk vatten och 1 nypa salt.
Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
Publicerat den
22 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar