Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria pepparkakor

 
Skriv ut

Spröda och smakrika pepparkakor. Degen går bra att göra stora och små pepparkakor av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen:
  2. Rör socker och matfett poröst. Tillsätt sirap, kryddor och grädden och rör om. Blanda ner pofiber och låt stå 5 minuter. Blanda 6 dl glutenfritt mjöl och bikarbonat och rör ner detta. Om det behövs tillsätt mer mjöl, spara resten av mjölet till utbakningen. Degen ska vara fast inte hård. Låt vila övertäckt i kylen minst 12 timmar. Degen håller länge, upp till veckor i kylen.
  3. Utbakning:
  4. Värm ugnen till 175-200 grader. Kavla ut degen tunt och tag ut pepparkakor med mått. Grädda ca 5 minuter och låt kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.