Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria pepparkakor eller ett pepparkakshus

 
Glutenfria pepparkakor eller ett pepparkakshus Glutenfria pepparkakor eller ett pepparkakshus
Skriv ut

Nu kan även glutenallergiker få en riktigt god jul! Väg ingredienserna för ett säkert resultat, degen är jättebra att använda trotts den är glutenfri!.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och rårörsocker poröst i en matberedare. Tillsätt sirap, pepparkakskryddor och bikarbonat. Blanda ner rismjölet och blanda i matberedare i cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt bovetemjöl och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt in det i degen. Man kan baka ut pepparkakorna på två sätt:
  3. Alternativ 1: Spritsa direkt ut runda tunna kakor på bakplåtspapper. Alternativ 2: Låta degen stelna i kylskåpet. Kavla sedan ut degen tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.
  4. Grädda pepparkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt så att de inte bränns.
  5. Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.
  6. Pepparkakskryddan eller lika delar kanel, ingefära och mald nejlika

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.