Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria piroger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det är lite pyssel att baka piroger men inte alls svårt. Perfekta att ha i frysen och ta fram till mellanmål eller snabb middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löst sig. Låt svälla 10 minuter. Blanda i kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Skala och hacka löken, värm matfettet i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda i skivad svamp och färs. Fräs färsen tills den blir grynig. Blanda i senap, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Späd med lite vatten om röran blir torr. Smaka av.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. dela degen i 10-12 delar och kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på dem. Vik ihop och nyp kanterna mot varandra. Lägg pirogerna med skarven upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk eller olja.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lisam 30 juli 2010

    Blev jättegoda! kavlade ut degen mellan två bakplåtspapper.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.