Det är lite pyssel att baka piroger men inte alls svårt.
Perfekta att ha i frysen och ta fram till mellanmål eller snabb middag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smula ner jästen i en bunke, häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löst sig. Låt svälla 10 minuter. Blanda i kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Skala och hacka löken, värm matfettet i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda i skivad svamp och färs. Fräs färsen tills den blir grynig. Blanda i senap, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Späd med lite vatten om röran blir torr. Smaka av.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. dela degen i 10-12 delar och kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på dem.
Vik ihop och nyp kanterna mot varandra.
Lägg pirogerna med skarven upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk eller olja.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev jättegoda! kavlade ut degen mellan två bakplåtspapper.