- Serverar: 8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gluten- och sockerfria proteinkakor. Hälften av smeten fylldes med hallon & lakrits, de andra behölls au naturel.
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Mal sedan havregrynen till ett mjöl i en matberedare, häll därefter över det i en bunke. Blanda därefter ner resterande ingredienser till kaksmeten i bunken och blanda noga med en sked. Min kokosolja var rumstempererad – den ska gå att blanda.
- Ta en fram en plåt, lägg upp ett bakplåtspapper och olja det med kokosolja. Dela upp degen i två delar och forma hälften av smeten till 4 kakor (rulla till en boll och platta ut på ugnsformen).
- Ta fram en skål, blanda hallonen med agave, lakritspulver och vanilj.
- Gör sedan 4 kakor av resten av smeten, klicka på några hallon – rulla ihop kakan till en boll med hallonen i och platta ut igen med fingrarna. Upprepa på alla 4 kakor. Ställ in plåten i 15 minuter och låt sedan kakorna svalna helt innan de äts. Då blir de krispiga ;)
Publicerat den
15 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar