Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria saffransbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lättbakade, bara att klicka smet i formar och endast en jäsning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Låt degvätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och rör om.
  2. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk. Blanda i socker, ägg, salt, saffran och russin. Arbeta in den glutenfria mjölmixen. Klicka ut smeten i pappersformar.
  3. Fyllning: Rör ihop smör och socker. Gör en liten grop i varje bulle och fördela fyllningen i "hålen".
  4. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 min. Värm ugnen till 250 grader.
  5. Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö på pärlsocker.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Reimers 10 december 2011

    Mycket goda bullar, och enkelt recept!

  • Umalo 15 december 2011

    Mmmm de blev jättegoda. För att lyxa till lite extra såhär inför jul rörde jag ner ca 50 g mandelmassa i fyllningen - minskade aningen på socker och smör istället. Blev supergott!

  • eliisac 8 april 2012

    Har använt detta recept till vanliga bullar också med lyckat resultat. Jag jäser degen två gånger som vid vanligt bullbak. Väldigt enkel metod för goda bullar. Lailas mjöl tycker jag är det bästa att baka med.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.