Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria semlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Dessa semlor blir riktigt pösiga och fina. de semlor som inte går åt på bakdagen kan fyllas med mandelfyllningen, förpackas väl och frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm. Häll degspadet över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt fiberhusk, rör och låt svälla i 10 minuter.
  3. Tillsätt socker, hjorthornssalt, salt, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskin. Låt den jäsa övertäckt 30 minuter.
  4. Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda degen väl, dela degen i 10-12 jämnstora bitar. Forma dem till släta och fina bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla dem med ägg.
  5. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
  6. Skär av toppen på bullarna och ta ur lite av inkråmet så att en grop bildas. Rör mandelmassa, smulat brödinkråm och mjölk eller grädde till en slät smet med hjälp av en gaffel.
  7. Fyll bullarna med mandelfyllningen. Vispa grädden och spritsa eller klicka på den. Lägg på locken och pudra över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cardigor 22 februari 2010

    Jag lyckades bara hyfsat med detta receptet. Tror jag ska göra nytt försök med mer av ingredienserna förutom mjölet. De blev lite väl hårda tyckte jag och sprack upp för mig under jäsning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.