Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria toscabullar

 
  • Serverar: 13 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med knäckig toscasmet på toppen, blir en garanterad succé på fikabordet! Tänk på att degen ska vara lös, annars blir bullarna hårda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Toscasmet: Hacka hasselnötterna. Smält smöret, tillsätt socker, mjölblandning och mjölk. Koka upp. Rör i nötterna. Låt svalna.
  2. Smält smöret till degen i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och rör i fiberhusk. Låt stå och svälla i 10 minuter. Lös upp jästen i degspadet. Rör i socker, salt och nymalen kardemumma. Tillsätt mjölblandningen, arbeta degen ordentligt. Degen ska vara lös.
  3. Pensla aluminiumformar eller en muffinsplåt med smält smör. Spritsa eller klicka ner lite deg i varje form. Tryck en fördjupning i varje bulle och fördela toscasmeten i bullarna. Låt jäsa ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.