Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria Twixrutor

 
  • Serverar: 8-9 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Häromdagen slängde jag ihop en sats av det obligatoriska ska-alltid-finnas i frysen gottet, denna gång blev det en remake av mina sockerfria twix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att kärna ur dadlarna och lägg dem i ett glas med vatten. Sätt sedan på ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser till botten med en sked, eller i en matberedare. Lägg sedan upp smeten på en bakpappersklädd plåt som du oljat med kokosolja. Antingen formar du den till ”pinnar” eller så gör du en fyrkant (smeten är ganska fast, så den är lätt att jobba med). Jag la den i en form, vilket inte var bra, för det var svårt att få ut den. Den blir väldigt krispig, precis som Twix botten ska vara.
  2. Ställ sedan in botten i ugnen i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet från dadlarna och blanda allting till kolakrämen med en stavmixer. När kex-botten är klar, låt den svalna helt. Toppa sedan med kolakrämen och skär upp allting i bitar redan nu. Sedan är det bara att hälla smält choklad över alla bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.