Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt bröd med quinoaflingor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Nyttigt GI-bröd som är glutenfritt. Ingredienser som quinoaflingor, boveteflingor och sojamjöl hittar du bland mjöl och gryner i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också köpa dem på hälsokosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Häll sojamjöl, fibrex, quinoaflingor, boveteflingor, salt och bikarbonat i en bunke och blanda väl. Häll upp vatten och linfr i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
  3. Smörj en brödform, 1½ liter.
  4. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att äggvitorna rinner ut.
  5. Rör ner linfröblandningen, yoghurten och äggulorna, en i taget, i smeten. Vänd till sist ner äggvitorna.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka så att brödet är genomgräddat, grädda annars lite till. Låt brödet svalna i en handduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.