Nyttigt GI-bröd som är glutenfritt.
Ingredienser som quinoaflingor, boveteflingor och sojamjöl hittar du bland mjöl och gryner i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också köpa dem på hälsokosten.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Häll sojamjöl, fibrex, quinoaflingor, boveteflingor, salt och bikarbonat i en bunke och blanda väl.
Häll upp vatten och linfr i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
- Smörj en brödform, 1½ liter.
- Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att äggvitorna rinner ut.
- Rör ner linfröblandningen, yoghurten och äggulorna, en i taget, i smeten. Vänd till sist ner äggvitorna.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka så att brödet är genomgräddat, grädda annars lite till.
Låt brödet svalna i en handduk.
Publicerat den
26 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar