Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt Brythjärta

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Ett gott, nyttigt och smakrikt bröd utan gluten. Håller sig färskt lite längre och blir inte så där oljigt som vissa glutenfria bröd blir.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 ˚C och blanda ut en del av mjölken med jästen tills den löst sig. Forma varje aprikos som ett hjärta och använd de bortskarvade bitarna till degen. Lägg i allt utom mjölet och mixa noggrant. Blanda sedan i mjölet. Blanda väl i några minuter. Även om degen inte innehåller gluten så får brödet större volym om du blandar i luft i degen. Degen ska ha en kladdig konsistens. Rulla små bullar, cirka 20 stycken, och lägg på en djup plåt. Använd vatten under rullningen. Mjöl gör bara degen svårjobbad. En djup plåt krävs för att handduken annars blir kladdig om brödet jäser upp på tyget.
  2. Jäs i 50 minuter. Bullarna får gärna ha jäst ihop lite så blir det ett fint brytbröd under gräddningen. Lägg ett aprikoshjärta i mitten av varje bulle.
  3. Grädda i 8-9 minuter på 250˚C. Håller sig längre än annat glutenfritt bröd, men frys gärna in portionsvis och tina innan måltid.
  4. Servera som brytbröd och låt alla bryta sitt eget hjärta…
  5. Energi 160 kcal per bulle, Protein 4,4 g, Fett 4,1g, Kolhydrater 26 g, Fiber 1,3g. Även rika på kalcium och järn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.