Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt matbröd med härlig yta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta bröd har vi bakat flera gånger med gott resultat trots att vi har mer mjöl i än som är brukligt då man bakar glutenfria bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 9-10 dl glutenfritt mjöl, sirap, solrosfrö, smör, kryddor i en matberedares bunke. Strö över jästen och häll på det fingervarma vattnet. Låt maskinen bearbeta degen med degkroken ca fem minuter.
  2. Låt degen vila i bunken 30 minuter.
  3. Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den till en ganska fast deg genom att tillsätta mer mjöl efterhand som du för samman degen med en degskrapa och trycker till den med andra handflatan. När degen känns smidig, plattas den ut till en stor rektangel som rullas ihop och läggs med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Låt jäsa 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°.
  5. Strö rikligt med riven ost över brödet. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Stäng av värmen och låt brödet stå kvar ytterligare 10 minuter.
  6. Tag ut brödet och låt det kallna på galler utan duk.
  7. Börja med 9-10 dl och öka på efter hand vid utbakningen. Degen skall kännas smidig och gå att knåda igenom.
  8. Det bröd ni inte beräknar äta de första två dagarna blir bäst av att frysas in i mindre portioner. Tag fram vad ni önskar från gång till gång.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Fredde 16 augusti 2008

    Får inte detta bröd att jäsa. Använder ni torr eller vanlig jäst??

  • Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet :)

  • Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.