- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Halvera satsen så blir det 2 hela ugnsplåtar att skära i bitar.
Instruktioner
- Byt ut glutenfritt mjöl mot ca 1 ½ L Rågsikt om du vill baka vanligt tunnbröd
- Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli 37 gradigt
Smula jästen i bunke och slå över vätskan
Ta i kryddor, potatis, sockret och sirap
Börja med fibermjölet sen det utan fiber och spara lite för att se om det behövs på slutet.
- Knåda ordentligt, ev med maskin och låt den vila 10 min
Ta upp på bakbordet, dela i 4 delar och ta fram plåt och bakplåtspapper.
Kavla ut en degbit per plåt, den tar hela ytan.
Kruskavla den och ställ på sidan med bakduk på
Sätt ugnen på 250-275 grader
När ugnen är varm ca 30-40 min ta fram och stick lite över hela ytan med en gaffel innan den går in i ugnen.
Grädda ca 6-8 min, de blir lite ljusbruna på ytan, i övre halvan av ugnen-ej högst upp
Låt svalna under bakduk, dela i bitar och frys in.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar