Ett kul recept jag hittade i senaste Grapevine, (en gratistidning från www.tegnerhermansson.se) självklart så blir det en "Gnarly Head Old Vine Zin" nr 6597 från USA för 87:- till.
Instruktioner
- Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en sockerkaksform (ca 1,5 liter).
- Blanda juice, soja, grädde och vitlök och häll över köttet. sätt in formen i mitten av ugnen på ca 200 grader och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 45 minuter beroende på tjocklek. (spar sojasåsen).
- Hacka löken i lite störrebitar och fräs den mjuk i smöret, tillsätt alla såsingredienser utom grädden och låt puttra ihop en lång stund.
- Sila såsen (spar löken). Tillsätt grädden och red ev. av med lite maizena. Peppra och salta sparsamt.
- Skär äpplet i små tärningar. Hetta upp sockret i en stekpanna och glasera äppelbitarna hastigt.
- Ta upp köttet och skär det i skivor. Spara sojasåsen red ev. med maizena om den är för tunn.
- Servera köttet med de två olika såserna med ugnstekta potatisklyftor, löken från den avsilade såsen och äppelgarnityret.
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar