Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Gnarly" fläskytterfilé med två olika såser

 
"Gnarly" fläskytterfilé med två olika såser "Gnarly" fläskytterfilé med två olika såser
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett kul recept jag hittade i senaste Grapevine, (en gratistidning från www.tegnerhermansson.se) självklart så blir det en "Gnarly Head Old Vine Zin" nr 6597 från USA för 87:- till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en sockerkaksform (ca 1,5 liter).
  2. Blanda juice, soja, grädde och vitlök och häll över köttet. sätt in formen i mitten av ugnen på ca 200 grader och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 45 minuter beroende på tjocklek. (spar sojasåsen).
  3. Hacka löken i lite störrebitar och fräs den mjuk i smöret, tillsätt alla såsingredienser utom grädden och låt puttra ihop en lång stund.
  4. Sila såsen (spar löken). Tillsätt grädden och red ev. av med lite maizena. Peppra och salta sparsamt.
  5. Skär äpplet i små tärningar. Hetta upp sockret i en stekpanna och glasera äppelbitarna hastigt.
  6. Ta upp köttet och skär det i skivor. Spara sojasåsen red ev. med maizena om den är för tunn.
  7. Servera köttet med de två olika såserna med ugnstekta potatisklyftor, löken från den avsilade såsen och äppelgarnityret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.