- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett jul- eller påskbröd, eller varför inte i övriga veckor?
Instruktioner
- Skala äpplen och rödlök, hacka i småbitar eller riv på rivjärn.
- Blanda i en bunke lantbrödsmjöl, vetemjöl, rågmjöl samt rågkross. Tillsätt bikarbonat och salt. Rör ihop allt och tillsätt äpple och lök så att de fördelas i mjölet.
- Till sist blandas i must, sirap/honung och filmjölk.
Var försiktig med mängden must, degen får inte bli för lös.
- Baka ut längst ner i ugnen i 150 C, ca 1½ timme eller tills brödet har 98 C temperatur.
- Låt brödet mogna invirat i handduk till dagen efter, skär upp och njut!
Publicerat den
6 december 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Intressant recept, det sparar jag :))