Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnasertlimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett jul- eller påskbröd, eller varför inte i övriga veckor?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplen och rödlök, hacka i småbitar eller riv på rivjärn.
  2. Blanda i en bunke lantbrödsmjöl, vetemjöl, rågmjöl samt rågkross. Tillsätt bikarbonat och salt. Rör ihop allt och tillsätt äpple och lök så att de fördelas i mjölet.
  3. Till sist blandas i must, sirap/honung och filmjölk. Var försiktig med mängden must, degen får inte bli för lös.
  4. Baka ut längst ner i ugnen i 150 C, ca 1½ timme eller tills brödet har 98 C temperatur.
  5. Låt brödet mogna invirat i handduk till dagen efter, skär upp och njut!

Kommentarer (1)

  • MrsC 7 december 2011

    Intressant recept, det sparar jag :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.