Underbart god och lättlagad, vegetarisk pastarätt med krämig mozzarellaost.
Instruktioner
- Skölj av och ansa auberginerna och skär dem i små tärningar. Lägg dem i ett durkslag med ett fat under för avrinning.
Strö över salt och låt den beska saften rinna ur, i ca 30 minuter.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i aubergine, finhackad vitlök, peperoncino och salt och stek blandningen i ca 10-15 minuter, rör om då och då.
- Tillsätt vinet och låt det koka in i ett par minuter. Blanda därefter i tomat, finhackad persilja, strimlade basilikablad och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock, undertiden som såsen kokar. Lägg ner gnocchin i vattnet ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt gnocchin rinna av och häll tillbaka den i kastrullen.
- Häll först över tomatsåsen i kastrullen med gnocchi, blanda väl. Rör sedan i mozzarella osten skuren i tärningar.
- Servera genast gnocchin med lite överströdd persilja och riven parmesanost i en skål på sidan om.
Publicerat den
22 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar