Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med örtkyckling och rostad tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italienska favoriten gnocchi ihop med "puled meat": Riven kyckling. 507 kalorier per portion 22 g fett 35 g protein 41 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingsfiléerna i en ugnssäker form, häll över vatten och créme fraiche. Plocka och hacka timjan och hälften av persiljan, strö det över kycklingen. Smula över buljongtärningen, peppra. Skalaoch krossa vitlöken och lägg i formen. Ringla över 2 msk olja.
  3. Skölj och halvera tomaterna, lägg i en egen ugnssäker form. Salta och ringla över 1 tsk olivolja. Baka kyckling och tomat mitt i ugnen 25 minuter. Låt kycklingen svalna något, riv den i bitar med händerna. Spara såsen.
  4. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Blanda gnocchi, kyckling och sås i en stekpanna. Tillsätt resten av persiljan och låt såsen koka in i gnocchin 2 minuter. Servera med ugnsrostade toamter och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.