Hemmagjord gnocchi är mycket godare än den köpta. Här med mandelmjöl och parmesanost. Den som inte vill ha denna rätt helt vegetarisk serverar något proteinrikt till.
Instruktioner
- Koka upp ett stor kastrull med lättsaltat vatten. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Tillsätt mer mjöl om smeten är för kladdig.
- Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången i det kokande vattnet. När de flyter upp till ytan, efter ca 3 minuter är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.
- Bryn smör i en stekpanna. Tillsätt skivad vitlök och ättikssprit och låt bryna med ytterligare 1 minut.
- Skiva tomaterna och fördela på tallrikar. Lägg den nykokta gnocchin på tomaterna. Ringla smöret över gnocchin och dra ett varv med pepparkvarnen.
Toppa med basilikablad och lite riven parmesanost.
Servera direkt!
Publicerat den
27 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar