Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goaste råglimporna

 
Goaste råglimporna Goaste råglimporna
Skriv ut

Receptet kommer från svärmor, tar lite tid men det är det värt, limporna blir himmelska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lägg mjöl och kryddor i en stor bunke/gryta, koka upp vattnet och slå över mjölet och rör runt. Sätt på lock och låt stå i 12-24 timmar.
  2. Dag 2: Smält smöret och häll i vattnet och värm till ca 50 grader, rör ut jästen i lite av blandningen. Blanda den skållade degen från dag 1 med blandningen i en bunke och rör även i jästblandningen. Tillsätt salt, ättiksprit och sirap och blanda alt till en jämn lös smet. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Arbeta sedan i rågmjölet, knåda därefter in vetemjölet till en fast och fin deg. Jäs degen övertäckt i 2 timmar. Tag upp och knåda lätt på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och forma till limpor.
  4. Lägg limporna på smord plåt och nagga med en gaffel. Låt jäsa i 45 minuter. Pensla limporna med ljummet vatten och strö över lite mjöl. Grädda i ca 50 minuter.
  5. Låt limporna kallna övertäckta på galler, gärna ett dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.