Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gobitar med choklad

 
Skriv ut

Njutes i små bitar till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Mördegen: Mät upp alla ingredienserna i en matberedare. Kör på högsta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl mjöl. Låt degen vila kallt minst 30 minuter före utbakning.
  2. Fyllning: Värm créme fraiche i en kastrull så att den når kokpunkten. Stäng av plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen har smält. Slå sönder äggulorna med en gaffel och rör ner dem i chokladsmeten.
  3. Dela mördegen i två bitar. Kavla ut på lätt mjölat bakbord till två rektanglar, ca 18x25 cm. Lägg en degplatta i botten av en lika stor bakpappersklädd form. Häll på fyllningen på första plattan, lägg på den andra degplattan. Nagga locket med en gaffel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna i formen. Stjälp upp den kalla kakan. Blanda samman ingredienserna till glasyren, bred glasyren jämt över kakan och låt stelna, skär i rutor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.