Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God champinjonscanneloni

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkel god lunch/middag i lagom portion! Väldigt gott och enkelt. Älskar du smält ost kan du lägga till ännu mer ost, och då eventuellt någon annan ost än parmesan då den inte får den där goda krämiga smälta ost konsistensen. Värt att testas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär champinjonerna i små bitar, fräs i hälften av smöret i liten kastrull. När svampen är klar, lägg i hackad purjo, som du hackat undertiden champinjonerna steks, och finhackad vitlök. Rör om och se till att purjon blir stekt. När allt är klart, häll över portvin och låt de ånga bort. Slå då över 1 dl av matlagningsgrädden och smula ner buljongen. Låt koka i ca 5 minuter under omröring och rör ner redning. Låt det bli riktigt tjockt, nästan som grötkonsistens. Dra åt sidan och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält resten av smöret i en kastrull och pudra mjölet över. Häll på mjölk och resten av matlagningsgrädden och låt koka upp. Rör om medan du tillsätter riven parmesan och spenat. Dra åt sidan. Krydda.
  4. Fyll alla de 8 rören med stuvningen och lägg i en liten form (gärna i portionsformar), häll över den vita såsen, och häll den extra mjölken runtom(denna kommer att kokas in och lämna den krämiga såsen kvar) och ställ in i ugnen. Efter ca 30 minuter ska pastan vara mjuk och maten ha en fin ljust brun yta. Servera direkt ur portionsformarna eller lägg upp på en tallrik och servera en sallad till!

Kommentarer (1)

  • gilla-57 11 december 2009

    Hej Tack för ett jättegott recept... Hälsningar gilla-57

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.