Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God fyllning till semlor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här fyllningen tycker jag är perfekt. Den skall vara ganska lös och krämig, mums! Satsen här blir lagom till 8 inte alltför stora bullar. Jag fann ingen större tyll när jag skulle spritsa så bilden blev inte så fin som önskat... men gott ändå :).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av ett lock på bullarna och ta ur inkråmet. Använd inkråmet från hälften av bullarna och mosa det med grädde och riv ner mandelmassan. Om du önskar fyllningen lösare tillsätt lite grädde till. Tillsätt vaniljsocker. Blanda väl och fyll bullarna. Bred ut den så den även går en bit ut mot kanten, det blir saftigare.
  2. Vispa grädden inte för hårt men så den går att spritsa. Använd en bred tyll med tänder och håll spritspåsen vågrätt.
  3. Lägg på locken som de är, eller tryck ut hjärtan/stjärnor av locken med pepparkaksformar eller skär dem i trianglar.
  4. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.