Bullarna bakas ut på kvällen och får jäsa över natten. På morgonen är det bara att grädda dem och sedan njuta av nygräddade bullar.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med kallt vatten. Tillsätt matolja, salt, socker och riven ost.
- Arbeta in durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special med fullkorn. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig.
- Dela degen i ca 16 lika stora bitar. Forma runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Täck plåten med plastfolie och ställ den i kylen över natten.
- Pensla bullarna med kallt vatten och strö över riven ost.
- Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt bullarna svalna på galler under duk.
- Ugn 250°
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda! Men de uppjästa bullarna föll ihop under natten för att vi inte hade plats för dem i kylen.. Mumsigt med nybakat på morgonen utan att behöva gå upp tidigt!