Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God och enkel sillsallad till juletider

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

God sillsallad, som du kan lägga till ingredienser efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär senapsillen i mindre bitar, det gör ingenting om det kommer med lite av det gula spadet. Häll allt i en större bunke. Tillsätt creme fraiche, jag använder inte lätt till denna rätt eftersom det då har en tendens att gryna sig lite mer. Tillsätt hackad röd lök, till en sats tar jag en stor lök. Hackad dill efter smak, pappar, 1 kryddmått chilipulver och ev. lite salt. Tillsätt 6-7 hackade ägg. Om du vill ha röran mer matig tillsätt eventuellt frysta gröna ärter eller ngn annan favorit. Rör om försiktigt och låt stå minst ett par timmar. Gärna över natten. Sillsalladen är godast dagen efter. Endera kan sillsalladen serveras som den med garnering som rödkvariar, dill, ägg etc. Den är även god att servera som förrätt på en rostad toast med sallad och övrig garnering.
  2. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.