Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God och lättlagad kasslergratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god och mättande rätt som gått hem hos små som stor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 Grader. Skala potatisen och skär den i lagomt tjocka och långa stavar. Gör samma sak med kasslern. Lägg hälften av potatisen i en ugnsform , krydda lite och ha sedan på kasslern. Krydda lite till om man vill och ha sedan på resten av potatisen. Häll på all grädde på en gång så den hinner bli krämig och god. Häll grädden efter kanten på formen så sprider den ut sig själv. Ställ in i ugnen mellan 1 timme till 1,5. Beror på tjockleken på potatisen och mängden mat. Jag brukar gå och röra om i formen var 20 minut. Ta ut och låt svalna i 5-10 minuter så den inte är skållhet. Servera med sallad! Smaklig måltid!!
  2. Dock svårt att beräkna hur många personer de räcker till för jag har en karl som är rätt hungrig av sig o ibland räcker de till 4 pers och ibland 5 så beror på hur stor i maten folk är =0)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.