Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God och stark senap

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ärvt recept som är ett måste på julbordet och till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

Alltsammans blandas i en kastrull och vispas under "lagom" värme utan att brännas vid. Rör om ofta under tiden senapen kallnar. Fylles på rena burkar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • lillawe 23 december 2009

    Hej och God Jul ! Tack för ett jätte gott recept på senap! Den kommer alltid att finnas hos oss!!/lillawe

  • barcawins 18 december 2010

    Är det 24 eller 12 procentig ättikssprit som avses?

  • kikh 31 januari 2011

    Tack och åter tack! Jag har gjort denna senap i mer än 20 år, den enda jag äter, men efter att jag flyttade utomlands och min receptskatt försvann i en datorkrasch har jag blivit utan senap. De gånger jag försökt har inte varit lyckade, men nu ska jag koka senap igen!

  • wifsta 31 januari 2011

    På ättiksflaskan står det hur man skall blanda för att få ättiksprit. När jag kokade senast så kom jag på en förbättring - vispa senapspulvret i kastrullen med de andra torra ingredienserna så att allt är VÄL blandat innan vatten och ättiksprit tillsätts, då är det mycket lättare att få den helt slät.

  • barcawins 13 december 2011

    Tack Wifsta, uppmärksamheten var inte på topp när jag läste receptet först förra året, men jag såg det till slut. Senapen är sjuuukt god till julskinka, men även till annat. Din förbättring med att blanda de torra ingredienserna var också klockren. Ska i skrivande stund ställa mig och göra julens laddning. Efter förra årets succé med senapen, har jag blivit ombedd av alldeles för många att ge dem senap i julklapp. Senapen rekommenderas varmt till folk som gillar senap med sting i. Fr o m förra julen är den ett måste på mitt julbord...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.