Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God riven äppelka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Finns det något som slår en smarrig äppelkaka med vaniljsås? Gott är det i alla fall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman vetemjöl, smöt, sirap och vatten, samtliga ingredienser till degen . Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225º.
  2. Klä en ugnsäker form ca 24 cm i diameter, med degen. Skär bort överskjutande deg. Nagga degen i bottnen med en gaffel. Riv ner mandelmassan grovt i formen.
  3. Fyllning Rör smöret och strösockret pösigt till fyllningen. Skala och kärna ur äpplena. Riv ner dem i smeten.
  4. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner i äpple smeten. Bred smeten över den rivna mandelmassan. Gör remsor av den överblivna degen och lägg som ett galler över äpplena. Pensla med äggulan.
  5. Grädda den rivna äppelkakan mitt i ugnen i 35-45 minuter.
  6. Servera äppelkakan ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.