Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God saffranskrans

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och saftig saffranskrans

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite mjölk och rör ut. Smält smöret, häll i resten av mjölken och låt svalna till 37 grader. Tillsätt salt, saffran, socker, ägg och drygt hälften av mjölet. Arbeta degen i ca. 6 min. i maskin.Tillsätt under tiden mera mjöl så det blir en smidig och fast deg. Låt jäsa ca. 30 min. Rör ihop fyllningen smör, socker och vaniljsocker. Kavla ut till en stor kaka och bred på fyllningen och strö ut russinen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i ganska tjocka bitar som ställs på kant i en smord brödform.Låt jäsa i ca. 25 min. Pensla med ägg och strö på pärlsoclker och mandel och grädda i 200 grader 20-25 min.Låt kallna under bakduk Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.