Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God sallad på rostbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb lunch eller vickningsrätt när man inte har tid eller lust att hålla på med maten länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg rostbiffsskivorna på varandra, skär dem i sockerbitsstora bitar med vass kniv.
  2. Skala löken, hyvla den i mycket tunna skivor.
  3. Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan, strimla den fint.
  4. Blanda dessa ingredienser med träsked eller trägafflar i uppläggningsskålen.
  5. Blanda såsen. Börja med att blanda in vinägern, salt, peppar och socker i senapen. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i fin stråle.
  6. Rör såsen jämn, häll den över salladen i skålen. Sätt in salladen i kylskåp minst en timma.
  7. Skölj och skaka ur samt skär salladsbladen i jämna strimlor. Lägg dem runt kanten på skålen innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.