- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Improviserade fram denna soppa nu idag. Vart ett positivt ihop kok!
Instruktioner
- Observera att jag improviserade mig fram och därmed inte har några exakta mått. Ni får smaka er fram lite, alla gillar trots allt olika mycket smak.
- Börja med att hacka och fräsa löken mjuk i flytande margarin i en gryta/kastrull var försiktig så det inte blir för bruna.
Tillsätt sedan äppelcider (efter egensmak) och låt koka lite svagt. Tillsätt ris efter egen smak, tillsätt vatten och buljongtärningar (kan kokas för sig, sedan hällas i). Låt koka svagt.
Krydda soppan med cayennepeppar, peppar, salt och paprika pulver, låt koka ihop.
När riset är tillräckligt mjukt, tillsätt så många räkor du själv vill ha, ta gärna lite av räkspadet också.
Klipp gräslök och strö över, låt småputtra, tillsätt sedan en skvätt mjölk och grädde och citron.
Kom ihåg att röra om i soppan under tiden det kokar också! Var försiktig med räkorna, om de sätts i förtidigt så blir de lätt sega.
- Avnjut gärna med något gott bröd!
Publicerat den
12 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar