Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda bullar med krämig fyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Himla gott på kvällen vid TV:n

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen: Häll i lite av mjölken i en gryta och häll i mjölet och vispa tills det är upplöst. Tillsätt resten av mjölken, äggulor, socker och vaniljsocker under omrörning. Koka ihop till kräm och låt svalna.
  2. Degen: Smält margarinet i en gryta, häll i mjölk och värm till fingervarmt. Smula jästen i en degbunke, tillsätt lite av smör/mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt resten av smör/mjölkblandningen, strösocker, salt och vetemjöl. Arbeta degen ordentligt, låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. Ta ur degen ur degbunken och knåda den blank och smidig. Dela degen i 3 lika delar och kavla ut till en tunn kaka. Dela upp kakan i 3x3 bitar. Lägg 1 msk vaniljkräm i mitten på varje bit. Vik in kanterna mot mitten och kläm ihop degen, vänd så skarven kommer neråt på plåten. Låt jäsa på plåten i ca. 30 minuter.
  4. Gräddas i mitten av ugnen i 250° i ca. 5 minuter eller till de fått fin färg.
  5. När bullarna svalnat kan du pensla med smält smör eller margarin och doppa dem sedan i socker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Evia 5 september 2011

    Dom är supergoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.