Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda förrätter som går att förbereda

Att starta middagen med en naggande god förrätt är ett måste till festmåltiden! Men när det vankas fest kan det vara bra att tänka på att den goda förrätten ska kunna gå att förbereda en stund innan gästerna kommer. En god förrätt som går att förbereda skulle exempelvis kunna vara soppa. Värm bara upp strax innan servering och toppa soppan med till exempel räkor och färska örter, så känns den lagad a la minute. En kall soppa är uppskattat på sommaren. Om du väljer en vegetarisk förrätt går det ofta bra att förbereda den, eftersom att grönsaker inte är riktigt lika känsliga som animaliska livsmedel. Varför inte servera en god västerbottensostpaj som skärs upp i aptitliga portionsstora bitar att lägga på gästernas tallrikar. Välj om du vill servera med lite löjrom, en klick gräddfil och lite hackad rödlök på toppen. Matklubben har en rad andra goda recept på vegetariska förrätter att ta del av!


Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna. Under tiden vattnet ska koka upp, skala och riv morötterna på den grövsta sidan. Lägg de rivna morötterna i vattnet och koka ca 5 min (tills morötterna...

15 min
4-6
7

Tips: förbered ett par timmar innan eller kvällen före. Tina smördegen enligt förpackningen. Skölj och skala potatisen, koka i saltat vatten. Välj en mjölig sort. Medan de kokar, kavla ut sm...

1 h
4-6
7

Dela avacadon i två delar. Ta bort kärnan och lossa avacadon från dess skal. (var lite försiktig för skalet ska användas till uppläggning) Mosa avacadon så slät som möjligt med en gaffel i en bunke....

15 min
2-4
4

Skölj kantarellerna och hacka dem i små bitar. Fräs dem i en liten gryta. Skär under tiden tomaternas höljen i små bitar. Blanda dem med kantarellerna i grytan. Tillsätt ost, grädde, ägg och klippt ti...

16
2

Skala räkorna och ställ kallt. Riv limeskalet. Mixa mangon och pressa i saften från limen, rör i limeskalet. Smaka av med salt och peppar. Strimla paprikan riktigt fint. Fördela hälften av mango...

8
2

Tvätta och skär av blasten från rödbetorna men inte ända ner till roten, spara ca 1 cm. Koka rödbetorna i lätt saltat vatten i 20-30 minuter, känn med sticka om de är klara. Häll grädden i en vid g...

50 min
4
2

En skiva formbröd (Skär av kanterna), Rosta lätt i en panna med olivolja. Förbered en röra med en ½ hackad rödlök, 3 msk Sour Supreme, 1 dl Alpro Yofi och 2 msk Caviart. Salta, peppra och dilla efter...

10 min
2
1

Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm). Skala, kärna ur avokadon och skär köttet i samma storlek som tomaterna. Blanda avakado-...

4

Skär mozzarellakulorna i 1/2-centimetertjocka skivor och lägg bredvid varandra på ett fat eller varsin tallrik. Bred över creme fraiche. Riv skalet på citronen och fördela över rätten tillsammans med...

10 min
2

Ugn 200 grader. Korgarna: Kavla plattorna, så de blir lite större. På ena halvan per platta ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter ca 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på...

1 h
4

Vispa grädden lätt fluffig. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädden med dill, fänkål, gravlax och citronskal. Smält gelatinbladen i en kastrull, tillsätt dem i en tunn stråle...

6

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds. Lägg...

8-12
2

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smul-blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av...

8-12
2

Sätt ugnen på 275°. Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten. Låt koka under l...

25-30
1

Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillaga...

6
1

Dela humrarna, ta ur köttet och skär det i bitar. Dela tomaterna i halvor. Blanda hummerköttet med tomat, smör-&rapsolja, dragon, stenbitsrom och 1 dl ost. Fördela blandningen i hummerskalen. Hit...

4

Lägg ut laxskivorna lite omlott på plastfolie till en fyrkant, ca 25 x 25 cm. Blanda kvarg, senap, dill och gräslök. Bred det över laxen och linda om plasten. Låt laxrullen ligga i frysen minst 4...

5 h
10-20

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Blanda i matyog...

8

Dag 1 Förberedelser: Peppra filébitarna och bryn i smör i het panna till innertemperatur 45°C. Tag upp, låt rinna av och svalna – kyl den i frysen om det finns tid till det. Kontrollera att kronä...

6

Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg. Skala och finhacka rödlöken. Skär citronen i mycket tunna klyftor. Låt löjrommen rinna av i en sil....

4

Tina och rensa humrarna. Dela köttet i bitar. Strimla fänkålen fint och hacka tomaterna. Ta ut 8 runda plattor i smördegen som är 1 cm större än ett ugnssäkert glas, typ duralexglas. Bland...

4

Hacka ägget grovt och skär sillen i små bitar. Blanda alla ingredienser och låt stå i kyl, gärna över natten. Lägg röran på fullkornsbröd och garnera ev med hackad gräslök. Tips! Fet fisk behöver...

2

Häll kaffet i en kastrull. Låt chokladen smälta långsamt i kaffet på låg värme, det är viktigt! Låt det svalna. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden - ej för hårt! Blanda allt varsamt. Häll u...

8

Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner alla grönsakerna inklusive tomaterna och låt dra någon minut. Mixa grönsaksblandningen och späd med vat...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.