Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda förrätter som går att förbereda

Att starta middagen med en naggande god förrätt är ett måste till festmåltiden! Men när det vankas fest kan det vara bra att tänka på att den goda förrätten ska kunna gå att förbereda en stund innan gästerna kommer. En god förrätt som går att förbereda skulle exempelvis kunna vara soppa. Värm bara upp strax innan servering och toppa soppan med till exempel räkor och färska örter, så känns den lagad a la minute. En kall soppa är uppskattat på sommaren. Om du väljer en vegetarisk förrätt går det ofta bra att förbereda den, eftersom att grönsaker inte är riktigt lika känsliga som animaliska livsmedel. Varför inte servera en god västerbottensostpaj som skärs upp i aptitliga portionsstora bitar att lägga på gästernas tallrikar. Välj om du vill servera med lite löjrom, en klick gräddfil och lite hackad rödlök på toppen. Matklubben har en rad andra goda recept på vegetariska förrätter att ta del av!


Tvätta potatisen och skär dom i ½ cm tjocka skivor på längden. Ska bli ca 6 skivor per potatis. Lägg dom på smord plåt. salta, peppra och droppa på lite olja eller flytande margarin. Stek dom i ugnen...

30 min
6
2

Tomatmarmelad: Skålla och kärna ur tomaterna och skär dem i bitar. Koka tomater, sockercitron, vanlilj och kardemumma i 5minuter. Mixa med mixerstav. Blandapektin med 10 gr socker. Rör ned detta i t...

6-8

Blanda ihop olja,vinäger,salladskrydda,finhackad gul lök och hackad dill. Skala räkorna och blanda ner dom i marinaden. OBS ! Täck över med plastfolie,och låt stå i kyl ett dygn. När du dagen...

20 min
4
3

Skär purjolöken i stora strimlor och smörkoka den i en kastrull, smaksätt med salt och peppar, ställ åt sidan. Koka upp champagnen och fiskbuljongtärningen till såsen, blanda i crème fraiche och sm...

30 min
4
2

Tina räkorna. Det tar ett par timmar i rumstemperatur. Låt räkorna rinna av ordentligt och blanda marinaden. Lägg i räkorna och marinera över natten. Ta upp räkorna och låt marinaden droppa av...

1 d 5 min
4-6
1

1. Knäck skal och klor på humrarna, gröp ur köttet och skär det i små bitar. Spara klorna till garnering. Lå löjrommen rinna av i fin maskig sil i kylskåpet. 2. Majonnäs: Knäck ägget, lägg det i en h...

8
1

Rulla ut smördegen och hyvla osten över hela degplattan, rulla ihop från kortsidan till en rulltårta.Hit kan man förbereda om man lindar in rullen i plastfolie.Skär rullen i 6-8 bitar och lägg "bullar...

15 min
6-8
1

Skär laxen i cm-stora kuber Tillsätt socker och salt och smaka av med vitpeppar Låt stå i ca 30 minuter Tillsätt dill, crème fraiche och senap Riv ett folieark och vik det dubbelt Fördela laxsmet...

4
1

Sätt ugnen på 225 grader grill. Skölj och tärna tomaterna, finhacka salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomat, chili och lök i en skål. Hit går att förbereda. Fördela chipsen på en...

2-4
1

Ugnen sätts på 200 grader. Lägg skinkskivorna på bakplåtspapper. Ställ plåten mitt i ugnen i 8-10 minuter. Skinkan ska vara torr men inte bränd. Ta ut plåten och låt skinkan kallna på plåten. Bl...

20 min
2
1

Sätt ugnen på ca 200 grader. Ta fram färdig smördeg o låt den tina, skär i ca 12x12 cm rutor. Ansa fläskfilé och skär den i tunna skivor, salta o peppra, stek den i smör och när du vänder den st...

45 min
4
1

Grädden kokas upp och Gorgonzolan klickas i - rör om till osten lösts upp. Förbered 1 ½ gelatin blad enligt anvisning på förpackningen tillsätt lite salt och en msk persilja. Blanda ihop alla ingred...

4
1

Grovriv morötter och fräs detta tillsammans med margarinet och vetemjölet. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar och lite svartpeppar. Låt blandningen puttra en liten stund. Tillsätt kräftost och...

3-4
1

Laxkrämen: Strimla laxen fint och finhacka ägget. Blanda lax, majonnäs, philadelphiaost, ägghack, kaviar, dill och citronsaft och rör till en jämn kräm. Bre fyra brödskivor med krämen. Lägg på d...

4
1

Sätt ugnen på 225 gr. Kavla ut smördegsplattorna till ca 15x15 cm Dela ostarna och lägg på. Vik om degen till knyten, som till wienerbröd, och nyp till skarvarna. Ställ i kylen, om ni vill förbered...

15 min
4

Skär paprikan i tärningar, finhacka rödlöken och dillen. Blanda räkhacket samt majonnäs och smaka av med peppar. Lägg upp röran i fyra cocktailglas och ställ i kylen.   Blötlägg gelatinbladen i ca 1...

20 min
4

Blötlägg gelatinet i ett par minuter och smält det i 2 msk hett vatten. Hacka skinkan i munsbitar. Vispa grädden till lätt skum och rör ner senap och ketchup. Blanda i skinkan och dillen. Krydda me...

4

Skölj levern noga och skär bort större blodkärl och hinnor. Dela levern i mindre bitar och mal den sedan fint, gärna två gånger. Skölj, tärna och mal späcket för sig. Skala och dela löken i grova bita...

30

Blanda ihop olja och vitlök och låt dra till sig medan du gör resten. Skiva svampen och blanda med de hackade grönsakerna, räkorna, oljan samt lite citron. Det här kan du ha i en skål i kylen tills d...

20 min
4

Börja med att mosa fårosten. Finhacka sedan persiljan och blanda med osten. Knäck sedan ägget i skålen med ost och persilja. Förbered smördegen. Skär ut rektangulera bitar från smördegen ca 10 x 15 cm...

4-5

Smält smöret. Kör kavringen i mixer. Blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåpet 1 timma. Hacka kräftstjärtar och räkor grovt. Skala och finhacka rödlöken. Blanda h...

8

Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, vispa i vatten och crème fraiche till en jämn smet. Vispa i det smälta smöret. Grädda matvåfflorna i ett vanligt våffeljärn....

30 min
8

Mosa chevréosten i en skål. Tillsätt creme fraiche och blanda väl. Ta isär parmaskivorna och lägg en klick chevrécreme på varje skiva och rulla ihop. Torrosta solroskärnorna i stekpannan tills d...

10 min
4

Tips: Servera gärna med en bit gott bröd och ev med lite ruccola. Lägg ut en stor bit plastfolie, och lägg ut laxskivorna omlott i en rektangel. Blanda resterande ingredienser utom persiljan. Bred...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.