Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda förrätter som går att förbereda

Att starta middagen med en naggande god förrätt är ett måste till festmåltiden! Men när det vankas fest kan det vara bra att tänka på att den goda förrätten ska kunna gå att förbereda en stund innan gästerna kommer. En god förrätt som går att förbereda skulle exempelvis kunna vara soppa. Värm bara upp strax innan servering och toppa soppan med till exempel räkor och färska örter, så känns den lagad a la minute. En kall soppa är uppskattat på sommaren. Om du väljer en vegetarisk förrätt går det ofta bra att förbereda den, eftersom att grönsaker inte är riktigt lika känsliga som animaliska livsmedel. Varför inte servera en god västerbottensostpaj som skärs upp i aptitliga portionsstora bitar att lägga på gästernas tallrikar. Välj om du vill servera med lite löjrom, en klick gräddfil och lite hackad rödlök på toppen. Matklubben har en rad andra goda recept på vegetariska förrätter att ta del av!


Sätt ugnen på 200°. Dela endiver på längden. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt 10 g smör och 1 tsk socker och blanda runt. Så fort smöret börjar smälta, lägg i 3 endivehalvor med snitt...

45 min
4

Skär salladen och lägg ett eller två blad på varje tallrik. Du kan också strimla salladen. Vik laxskivorna och forma dem som en rund ring som får bilda rosen. Rör ihop majonnäs och gräddfil....

4

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj dem kallt vatten. Klipp nudlarna ca 5 cm långa. Dipp: Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala och finriv vitlöken. Blanda chili,...

4

Skär kräftstjärtarna i bitar. Blanda ihop Kesella, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och peppar. Rör ner kräftstjärtarna. Låt stå kallt. Hit kan du förbereda. Skär brödet i 8 stora eller...

8-16

Kyl isbergssalladen i kylskåp innan det anrättas. Dela salladshuvudet i fyra klyftor från rotstammen. Skär sedan bort det grova i rotstammen. Börja med såsen. Förbered ett vattenbad i en större...

5 min
4

Förbered räkorna på lämpligt sätt beroende på vilken variant du använder. Bred ut räkorna på en mindre tallrik. Lägg crème fraichen och majonnäsen ovanpå räkorna. Skala och skiva avokadon. Skölj o...

1

Mixa samman crabfish, rödlök och persilja i en mixer. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda. Innan servering rostar du brödet och fördelar röran på brödet. Garne...

10 min
8

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mosa tillsammans med 2 msk av smöret, äggulorna, osten, persiljan och kryddorna. Ställ åt sidan. Hetta upp resten av smöret i en l...

1 h
30

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda samman de övriga ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ug...

45 min
4

Ta ut rundlar ur brödet, ca 7 cm i diameter. Bred på bordsmargarin. Spritsa majonnäs kring kanten och lägg en krans av räkor runt omkring. Snurra ihop laxskivorna till rosor. Sätt en laxros i mi...

4

Blanda hallon och rabarbersaft. Låt stå i cirka en timme, förslagsvis medan du förbereder och äter förrätt och varmrätt. Ta fram glassen så att den hinner tina något. Vispa grädde. Varva hall...

15 min
4

Skala och skär potatisen i små fina tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Blanda samman crème fraiche, senap, socker, salt och peppar. Vänd försiktigt ner potatistärningarna, purjolök och dill....

4

Blanda ingredienserna till smöret i god tid så att det hinner stå i kylen och dra åt sig smakerna. Fräs schalottenlök i smör och tillsätt spenaten och låt svalna. Salta och peppra. Pensla degen med...


Lägg gelantinet i kallt vatten i ca 5 min. Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Lyft upp gelantibladet och rör ner det grädden. Krydda med salt och peppar, blanda ner rödlök, gräslök...

4

Pannkakssmet: Vispa ägget med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt, vispa smeten slät. Smält smöret. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Häll i spenaten och mixa samman allt med en stavmixer...

4

Koka äggen i 8-10 minuter. Spola dem i kallt vatten. Hacka löken fint. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken genomskinlig. Tillsätt de krossade tomaterna. Pressa ner vitlöken. Koka upp och l...

4

Vispa grädden. Blanda ner samtliga hackade ingredienser i grädden. Smaka av med salt. Häll blandningen i en så stor rektangulär aluminiumfolieform att tjockleken på "kakan" blir ca 1-1,5 cm. Frys...

4

Lägg de djupfrysta smördegsplattorna bredvid varandra och låt dem tina. Skär kycklingfiléerna i mycket fina tärningar. Ansa och skölj purjolöken noga och skär den och det gröna i fina strimlor. Skala...


Rensa och skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Dela upp i fyra portioner. Finhacka dillen och blanda den med yoghurt. Smaka av med salt. Skala och hacka lök och vitlöken. Fräs i olivolj...

40 min
4

Rör leverpastejen mjuk med grädde och sherry. Blanda ner gräslök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Bred leverpastejblandningen på skinkskivorna och rulla ihop till strutar. Servera p...

4

Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt ca 1 timme. Fin...

1 h
10-12

Frys färsk lax minst 1 dygn i minus 20 grader. Skåra skinnsidan. Blanda socker, salt, peppar och rivet citrusskal. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt klädd med gladpack (plastfolie)....

3 d
20

Börja med att sätt ugnen på 200 grader celcius. Lägg de tinade kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Ringla lite olja över och valfri krydda om så önskas. In i ugnen i 45-50 min, tills saften är klar...

1 h 30 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 6 ugnsfasta portionsformar med smör. Skölj spenaten. skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken sakta i smör. Blanda i spenaten. Låt fräsa ihop några minuter...

6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.