Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda hälsolimpan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett bröd som måste bakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig.
  2. Rör i Kesella, salt, solrosfrö, linfrö, katrinplommon, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäkt ca 30 minuter.
  3. Arbeta degen smidig och forma till två limpor. Lägg dom på bakpappersklädd plåt och låt dom jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med vatten och strö över solrosfrö. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer (1)

  • bikbok 9 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) Mvh bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.