- Serverar: 6 portioner
- Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut
Denna gryta brukar jag göra ibland på söndagar under höst och vinter när man vill ha lite mustigare mat. Jag brukar börja med den på förmiddagen så får den stå och koka under hela dagen och är riktigt mör och smakrik när det är dags att äta.
Instruktioner
- Skär köttet i bitar, ta bort ev hinnor och senor.
Bryn köttet i en stekgryta tills det fått färg, salta och peppra.
- Skiva purjolök, klyfta den gula löken och hacka vitlöken, skiva morötterna i önskad tjocklek, skär selleri och palsternacka i små tärningar, låt allt detta fräsa med köttet tillsammans med tomatpurén ett par minuter.
- Häll på vatten, fond och rödvin så att grytan får en lagom konsistens. Låt allt stå och puttra under lock några timmar, ju längre ju godare blir den.
- Den är ännu godare dagen efter...
När det är dags att koka riset så lägg i champinjonerna så att de blir lagom kokta tills det är dags att äta.
- Servera med ris och en grönsallad.
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar