Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda lammfärs biffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man köpar lammfärs som har bra kvalité så smakar det inte av ull som en del tycker lammfärs smakar av. Man kan ju även krydda med valfria kryddor alltefter vad biffarna ska serveras till. Färsen kan göras dagen förre. man kan även göra biffarna och bryna på dom dagen förre och sen så göra klart dom i ugnen. Recept funkar även bra till köttbullar. Man kan även panera biffarna/ bullarna i ströbröd så dom blir krispiga. Ex. på tillbehör: Klyftpotatis Bulgur Ris pasta currysås tzatziki tomatsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. skala och finhacka lök och vitlök, rensa paprikan och finhacka den. Blanda ihop lök, vitlök och paprika med kryddorna och lammfärsen för hand eller med degkrokar. Kom i ägg och brödsmulor och lite grädde.
  2. Lägg plastfolie över färsen och ställ i kylen i 1 timme så den får stå och svälla en liten stund.
  3. Forma till 4-8 biffar allt efter hur stora man vill ha dom.
  4. Värm upp smör i en stekpanna på hög värme (pass på så att det inte blir bränt) och lägg i biffarna och bryn på dom, sänk sen värmen och låt dom stekas i ca. 8 minutter, vänd på dom under stektiden. Peta i en av biffarna och kolla så att köttsaften är klar, lägg sen upp på ett fat och servera med valfritt tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.